Follow us on...
Follow us on Twitter Follow us on Facebook Watch us on YouTube
Reigster at Microsoft Surface Forums
Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Junior Member Hellar89's Avatar
    Member
    #8668
    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    2
    Member #
    8668

    Movies noticeably lag when played in default video player.

    When i upload a movie (avi format) to my surface and played it, it showed noticeable lag in the video playback, but not in the sound. Does anyone know how to solve this? I looked it if my cpu was maxing out, and it was hardly straining.

    -thanks

  2. #2
    Super Moderator Mr.NK's Avatar
    Member
    #6358
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Berlin
    Posts
    402
    Member #
    6358
    My Device
    RT
    Liked
    46 times
    Since avi is just a container for video-format, do you know more details about the used video (Xvid, Dixv,...). What video-app did you use? Is your surface up to date?

  3. #3
    Banned ArnoldC's Avatar
    Member
    #7883
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Makati, Philippines
    Posts
    1,549
    Member #
    7883
    Liked
    112 times
    I have Girlfriend Experience in AVI format in my external hard drive. I am playing it in snapped view, full view, and filled view and I can't replicate your issue. I do have the latest Patch Tuesday updates.

    ps.

    BTW, have you tried watching the movie using Picture Viewer, and not xbox video? It works perfectly fine for me also.
    Last edited by ArnoldC; 01-23-2013 at 05:58 AM.

  4. #4
    Senior Member R0bR's Avatar
    Member
    #7695
    Join Date
    Nov 2012
    Posts
    331
    Member #
    7695
    Liked
    19 times
    There is something up with the Microsoft Video viewer. Recently a couple of AVIs stopped playing while the audio kept going, same video at different locations. Same videos play without issue in 3rd party apps.

  5. #5
    Member gpstrucker's Avatar
    Member
    #8248
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    On the road
    Posts
    92
    Member #
    8248
    My Device
    RT
    Liked
    13 times
    I have noticed a slight performance issue in the default player, which is why I use Multimedia 8 to play movies.

 

 

Ads

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Similar Threads

  1. Low Battery Shutdown Without Warning - Default - Seriously?
    By 182RG in forum Microsoft Surface General Discussion
    Replies: 17
    Last Post: 02-05-2013, 11:11 AM
  2. HD Video cable - drops video / audio
    By JXM in forum Microsoft Surface Accessories
    Replies: 6
    Last Post: 12-03-2012, 11:13 PM
  3. Default view for Calendar
    By Bruce in forum Microsoft Surface Help
    Replies: 2
    Last Post: 11-07-2012, 04:36 PM

Search tags for this page

streaming video lag on surface rt

,

surface laggy video

,

surface rt video lag

,

surface rt video player lag

,
surface rt video streaming lag
,

surface video player

,

video lag surface rt

,
xbox video player lag surface rt
Click on a term to search for related topics.