Cortana no workee

Discussion in 'Microsoft Cortana' started by Arizona Willie, Sep 24, 2015.

  1. Arizona Willie

    Arizona Willie Active Member

    Joined:
    Feb 24, 2013
    Messages:
    685
    Likes Received:
    51
    Trophy Points:
    28
    Location:
    Mesa, Arizona
    I was in a Wal-Mart and wanted Cortana to make a reminder / note for me on the price of an item I wanted to compare to Home Depot's price.

    She wouldn't work because she said ' I'm not connected to the Internet ' !!!!!!!

    WTF?

    You have to be on Wi-fi for Cortana to work?

    Pretty useless it seems.
     
    hughlle likes this.
  2. leeshor

    leeshor Well-Known Member

    Joined:
    Jun 19, 2012
    Messages:
    5,071
    Likes Received:
    877
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Norcross, GA
    My Device:
    SPro4
    Yep, that and Siri, and OK Google all need access to the WEB.
     
  3. sharpuser

    sharpuser Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Aug 20, 2013
    Messages:
    2,851
    Likes Received:
    1,030
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Pacific Northwest & China
    My Device:
    Surface Book
    Wal-Mart is indeed cheaper. :rolleyes:
     
    leeshor likes this.
  4. jnjroach

    jnjroach Administrator Staff Member

    Joined:
    Nov 9, 2012
    Messages:
    7,099
    Likes Received:
    1,724
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Seattle, WA USA
    My Device:
    Surface Book
    Cortana needs at least 3G Internet Access, but there was also a small scale outage of Cortana today, it lasted a short time...
     
  5. sharpuser

    sharpuser Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Aug 20, 2013
    Messages:
    2,851
    Likes Received:
    1,030
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Pacific Northwest & China
    My Device:
    Surface Book
    Fortunately, Windows 10 will search your PC when no connection is available, or your Windows 10 device is switched to Airplane Mode (if compatible).
     
  6. hughlle

    hughlle Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 7, 2014
    Messages:
    2,700
    Likes Received:
    422
    Trophy Points:
    83
    I can't understand how you cannot have any kind of voice to text capability unless on the web. It's pretty pathetic.

    One of the reasons I turned it off. It's just a waste of time. Far easier just to type it Into Google keep.
     
  7. Arizona Willie

    Arizona Willie Active Member

    Joined:
    Feb 24, 2013
    Messages:
    685
    Likes Received:
    51
    Trophy Points:
    28
    Location:
    Mesa, Arizona
    I never heard of Google Keep. :)
     
  8. leeshor

    leeshor Well-Known Member

    Joined:
    Jun 19, 2012
    Messages:
    5,071
    Likes Received:
    877
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Norcross, GA
    My Device:
    SPro4
    It's a lot like Evernote or Onenote. Hardly ever caught on but it's been around for a long time.
     
  9. Arizona Willie

    Arizona Willie Active Member

    Joined:
    Feb 24, 2013
    Messages:
    685
    Likes Received:
    51
    Trophy Points:
    28
    Location:
    Mesa, Arizona
    Oh, I think One Note is quite popular ... Evernote not so much.


     
  10. hughlle

    hughlle Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 7, 2014
    Messages:
    2,700
    Likes Received:
    422
    Trophy Points:
    83
    Yeah, just another one of all the rest. I just like it because the android widget works well for Mali g shopping lists etc. I dont use any of the features like cloud etc. Many software companies just dont seem to get that an awful lot of people have no interest in having their phone or computer always online.
     

Share This Page