Create Acronis Image

Discussion in 'Microsoft Surface Help' started by d_animality, Dec 30, 2015.

  1. d_animality

    d_animality New Member

    Joined:
    Dec 30, 2015
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    My Device:
    SPro4
    Hi.. i just got my SP4, and bfore i start playing around with it, i want to create a backup image using acronis for future use, anyway i usually need to USB ports to do this... One for pendrive to boot Acronis and the other is for hard disk to save the image created.. how to do this since there is only one port available? can i use USB hub?

    and secondly do i need screen protector?
     
  2. leeshor

    leeshor Well-Known Member

    Joined:
    Jun 19, 2012
    Messages:
    5,071
    Likes Received:
    877
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Norcross, GA
    My Device:
    SPro4
    Welcome to the forum

    Once you have made the bootable recovery you can copy the backup image to the same USB drive.

    Screen protectors seem to be a personal choice. I don't feel one is needed.
     
  3. d_animality

    d_animality New Member

    Joined:
    Dec 30, 2015
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    My Device:
    SPro4
    hi thanks for the quick response :) ... anyway the bootable USB i used only 4GB, the image created by acronis usually more than 20GB I dont think i can use the same USB
     
  4. netlawbmg

    netlawbmg New Member

    Joined:
    Nov 30, 2015
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    My Device:
    SPro4
    I particularly like a screen protector. I have the Skinomi TechGlass screen protector. It feels better when touch computing than the Surface Pro Screen.
     
  5. leeshor

    leeshor Well-Known Member

    Joined:
    Jun 19, 2012
    Messages:
    5,071
    Likes Received:
    877
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Norcross, GA
    My Device:
    SPro4
    Admintedly I have only done that with a UPS "larger" drive, not a thumb drive. But it did work. I suggest you look at using Macrium Reflect as a replacement for Acronis as some people have had issues with recovering using Acronis.
     
  6. d_animality

    d_animality New Member

    Joined:
    Dec 30, 2015
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    My Device:
    SPro4
    Great will google this and see the reviews... might need one just for the sake of loving it too much lol

    is it free? coz i only tried Acronis :D
     
  7. leeshor

    leeshor Well-Known Member

    Joined:
    Jun 19, 2012
    Messages:
    5,071
    Likes Received:
    877
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Norcross, GA
    My Device:
    SPro4
    Yes there is a free version of the Macrium program. Another option would be to get a USB HUB.
     
  8. d_animality

    d_animality New Member

    Joined:
    Dec 30, 2015
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    My Device:
    SPro4
    ok i will see that... will try Acronis frst if it doesnt work then ill move to Macrium :D will update periodically for any progress thanks
     

Share This Page

Search tags for this page

acronis 2017 microsoft surface pro 4

,

acronis 2017 on microsoft surface