Solved Got the first real issue...start button while charging...

Discussion in 'Surface 3 (Atom)' started by Plantje, Feb 17, 2016.

  1. Plantje

    Plantje Member

    Joined:
    Jan 9, 2016
    Messages:
    310
    Likes Received:
    19
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Zwolle, The Netherlands
    My Device:
    Surface 3 (Atom)
    I have found my first real issue with my Surface 3 :(

    As soon as I connect the charger the tablet goes to the start screen every now and then. Next to that I have seen some ghost clicks. And the start button next to the charging port doesn't work. Unplug the charger and everything is up and running!

    I have had the charger plugged in for a large part of the day and no issues. Now that I'm in the train all of a sudden things go wrong. Does this sound familiar ?

    When I started typing this I had the type cover connected. After disconnecting that there was no more issue going to the start screen. However, the start button is still not working. Connect the type cover again and I immediately went to the start screen again :(
     
  2. Plantje

    Plantje Member

    Joined:
    Jan 9, 2016
    Messages:
    310
    Likes Received:
    19
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Zwolle, The Netherlands
    My Device:
    Surface 3 (Atom)
    Turns out this is caused by the outlets available in the trains of the Dutch railways. This is really the first occasion where I experienced this issue. Turning around the adapter is not an option unfortunately
     

Share This Page