How to change network security key

Discussion in 'Surface 3 (Atom)' started by brocharlieb, Jun 16, 2015.

  1. brocharlieb

    brocharlieb Member

    Joined:
    Nov 20, 2012
    Messages:
    195
    Likes Received:
    17
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Near Huntsville, Alabama
    I tried to input the network security key for my new place of employment, and got it wrong. Now it just keeps trying to use the wrong one. It doesn't give me the opportunity to change it, how do I do that?
     
  2. hughlle

    hughlle Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 7, 2014
    Messages:
    2,701
    Likes Received:
    422
    Trophy Points:
    83
    Interesting. I cannot replicate your problem by using an incorrect key. If I enter a wrong key, then it simply throws up the enter key again. The only way it doesn't do this is if I enter the right key.

    I also found that I could only forget connections that I already have the right key saved for (right click -> forget network)

    Are you sure the key is wrong? As in is it not connecting to the network entirely, or is it connecting to the network but is not being granted access to internet etc? (not sure if you are talking about a mom and pop business or a large company using domains and all that hocus pocus)
     
  3. brocharlieb

    brocharlieb Member

    Joined:
    Nov 20, 2012
    Messages:
    195
    Likes Received:
    17
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Near Huntsville, Alabama
    It's a local church.
     
  4. luv2skipow

    luv2skipow New Member

    Joined:
    May 19, 2015
    Messages:
    24
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    3
    My Device:
    Surface 3 (Atom)
    Click on it and hold and try Forget Network and try again.
    Maybe God is mad at you.
     
  5. GreyFox7

    GreyFox7 Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 27, 2014
    Messages:
    6,342
    Likes Received:
    1,279
    Trophy Points:
    113
    Oh, the devil in in the details. :)

    So what exactly happens when you try to open IE and connect to the Internet? Did you try "Fix Connection" or "Network Diagnostics"?

    Try that "forget network" also but it will keep prompting you if the key is wrong. Did you talk to whoever set it up they may have additional requirements to meet.
     
  6. brocharlieb

    brocharlieb Member

    Joined:
    Nov 20, 2012
    Messages:
    195
    Likes Received:
    17
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Near Huntsville, Alabama
    Thanks, y'all, had to go to ISP, but got it figured out. They changed the network name and the security key, using what they gave me I got right on.
     

Share This Page

Search tags for this page

how to reset network security key

,

surface 3 control panel encryption