internet exploer issue on surface 2

Discussion in 'Microsoft Surface 2' started by smitty403, Feb 18, 2014.

  1. smitty403

    smitty403 New Member

    Joined:
    Feb 18, 2014
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I am new to the forum I just bought the surface 2 on Sunday. I bout the device for my wife to use for school since the ipad lacked some features for productivity. The first time she tried to access one of her online classes thru the webstudy website, I got a message stateing that I needed to update internet explorer or use firefox or safari. She has no issue accessing the site from our Ipad or computer. When I click continue without updating nothing happens. I do not have a option to update explorer when I try to access the site the only button I have is to continue. . I tried to download firefox with no success. Can anyone walk me thru what I need to do? I can access other sites like the school website and CNN.
     
  2. joeka

    joeka New Member

    Joined:
    Nov 22, 2013
    Messages:
    16
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    3
    Location:
    Londinium, UK
    My Device:
    S2
    Have you tried accessing the website from Internet Explorer in "desktop mode" (rather than Metro)? That might be worth a try. I have found some websites do not work or just don't render correctly in IE Metro, but are fine on IE in desktop mode.

    The message telling you that you need to update Internet Explorer or use a different browser will be a message from the actual website. It might be a bug with their "browser check" coding and it is incorrectly seeing your version of Internet Explorer as an old version... So, perhaps, also worth contacting the website owners as they may not be aware of this issue.

    Unfortunately you can't install any third-party browsers on the Surface 2 - or more specifically on Windows RT at this time. I know there is a version of Firefox for Metro coming very soon, but off the top of my head, I'm not sure when.
     
  3. kayzee

    kayzee Well-Known Member

    Joined:
    May 31, 2013
    Messages:
    2,082
    Likes Received:
    228
    Trophy Points:
    63
    Location:
    Essex, UK
    My Device:
    SPro
    Chrome is available for for RT isn't it?
     
  4. joeka

    joeka New Member

    Joined:
    Nov 22, 2013
    Messages:
    16
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    3
    Location:
    Londinium, UK
    My Device:
    S2
    No, I don't think Chrome is available either - although, to be honest I'm not certain... Will need to double check on my S2 when I'm back home later!
     
  5. EMINENT

    EMINENT Active Member

    Joined:
    Feb 18, 2013
    Messages:
    400
    Likes Received:
    64
    Trophy Points:
    28
    My Device:
    SPro4
    Welcome to the forum!

    What is the site? I can try it out.
     
  6. kayzee

    kayzee Well-Known Member

    Joined:
    May 31, 2013
    Messages:
    2,082
    Likes Received:
    228
    Trophy Points:
    63
    Location:
    Essex, UK
    My Device:
    SPro
  7. jimkraz

    jimkraz Member

    Joined:
    Jun 21, 2013
    Messages:
    63
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    8
    Google Chrome does not work on Surface RT or Surface RT 2. Jim
     
  8. kristalsoldier

    kristalsoldier Well-Known Member

    Joined:
    Feb 24, 2013
    Messages:
    2,314
    Likes Received:
    357
    Trophy Points:
    83
    My Device:
    SPro4
    Not on the Surface 2, I don't think.

    And since we are talking about browsers - while not meaning to hi-jack the OP's question - does engaging the compatibility setting for a specific site on the desktop version of IE automatically apply those settings to the Modern UI version of IE for the same site? This is specifically about the Surface 2 though I guess the same would apply in the case of the Pro.
     
    Last edited: Feb 21, 2014
  9. jnjroach

    jnjroach Administrator Staff Member

    Joined:
    Nov 9, 2012
    Messages:
    7,095
    Likes Received:
    1,724
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Seattle, WA USA
    My Device:
    Surface Book
    Yes, if you put it into Compatibility on the desktop those settings are enforced on the Modern UI version as well (If M-IE is open, close it fully and re-launch)
     
  10. kristalsoldier

    kristalsoldier Well-Known Member

    Joined:
    Feb 24, 2013
    Messages:
    2,314
    Likes Received:
    357
    Trophy Points:
    83
    My Device:
    SPro4
    Right. Thanks.
     

Share This Page

Search tags for this page
how to get microsoft surface compatibility view settings
,
i have no internet explorer
,
internet explorer is very slow to open on surface pro
,
internet explorer not going to websites surface 2
,
surface 2 internet connection issue
,

surface 2 internet explorer

,
windows explorer not working on surface 2
,
windows surface pro 2 internet explorer desktop only