Keyboard as a default?

Discussion in 'Microsoft Surface Pro 4' started by pdes, Oct 14, 2016.

  1. pdes

    pdes New Member

    Joined:
    Apr 26, 2016
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    My Device:
    SPro4
    Some time ago, an update to my SP4 "cured" the annoying problem of the writing space appearing instead of the on screen keyboard when I was using the pen. I have just had to rebuild my SP4 due to a corrupted settings file. I have loaded all the recommended updates but the problem has returned in that if I am using the pen but want to fill out a form or type something, the handwriting box appears.

    Does anyone know which update fixed this or whether there is another fix that can be applied?

    Thanks
     
  2. hughlle

    hughlle Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 7, 2014
    Messages:
    2,701
    Likes Received:
    422
    Trophy Points:
    83
    I doubt there is a fix, because it makes sense that if you are using the pen, then the writing bar comes up, because that is what the pen was designed to be used for, writing. It's been like this as long as I recall.
     
  3. DavidZ

    DavidZ Member

    Joined:
    Dec 13, 2015
    Messages:
    155
    Likes Received:
    24
    Trophy Points:
    18
    My Device:
    SPro4
    If you want the keyboard to pop up, you need to tap the text block with your finger instead of the pen.
     
  4. MikemanSP4

    MikemanSP4 Active Member

    Joined:
    Dec 15, 2015
    Messages:
    148
    Likes Received:
    27
    Trophy Points:
    28
    My Device:
    SPro4
    Go Here and take a look - ALSO take a look at my pic. You can set whatever keyboard to be standard here. Also, if your keyboard is not attactched, you can have Windows automatically make your Onscreen Keyboard Pop up without having to tap on it at all.

    Microsoft Surface touch keyboard | Type using the touchscreen
     

    Attached Files:

  5. pdes

    pdes New Member

    Joined:
    Apr 26, 2016
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    My Device:
    SPro4
    Thanks for this. Looks like a solution.
     

Share This Page