Newbee with problems

Discussion in 'Microsoft Surface Pro 2' started by mickeybroon, Jun 24, 2014.

  1. mickeybroon

    mickeybroon New Member

    Joined:
    Jun 23, 2014
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Australia
    My Device:
    SPro2
    Hi Guys,
    Just got a SP2. Wish I hadn't :(

    Having all sorts of problems loading some programs :- Google Chrome, Google Earth, Foxtel Go to name a few.

    The Google programs tell me they can't connect to the internet - the Firewall is blocking them. "Whitelisting" the programs and even turning off the Firewall altogether makes no difference. No matter where I try to down load the Foxtel one I get a message saying I can't download it "from this server" ?!?!?

    Are all the problems I'm encountering a Microsoft/SP2 thing or have I got a dodgy unit?
    Any advice appreciated.
    Mike
     
  2. leeshor

    leeshor Well-Known Member

    Joined:
    Jun 19, 2012
    Messages:
    5,071
    Likes Received:
    877
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Norcross, GA
    My Device:
    SPro4
    Welcome to the forum

    My first thought is that you may be having an issue communicating with your router, Excluding Foxtel, can the other programs be installed if you try from a public hotspot?
     
  3. mickeybroon

    mickeybroon New Member

    Joined:
    Jun 23, 2014
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Australia
    My Device:
    SPro2
    I've tried at work off the business wi-fi. I've tried at the apartment using the building's wi-fi. Same result both places.
     
  4. leeshor

    leeshor Well-Known Member

    Joined:
    Jun 19, 2012
    Messages:
    5,071
    Likes Received:
    877
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Norcross, GA
    My Device:
    SPro4
    Was your SP2 new? Have you applied all the updates?
     
  5. mickeybroon

    mickeybroon New Member

    Joined:
    Jun 23, 2014
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Australia
    My Device:
    SPro2
    Yip, brand new and all updates applied.
     
  6. horseflesh

    horseflesh Member

    Joined:
    Mar 21, 2014
    Messages:
    55
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    8
    Do you have any kind of anti-virus or other security software?

    You said Google Chrome fails, what browsers do work?
     

Share This Page