Solved Pen/drawing issue along bottom edge...help!

Discussion in 'Microsoft Surface Pro 3' started by violet182, Apr 1, 2015.

  1. violet182

    violet182 New Member

    Joined:
    Oct 19, 2014
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    3
    Is anyone having this issue with the bottom edge of the screen when using the pen?

    https://www.dropbox.com/s/895eglevi5nozj1/20150401_160054_resized.jpg?dl=0

    The line will jump and draw incorrectly...there also seems to be a slight yellow haze that surface support said has nothing to do with the digitizer problem.

    This is a brand new surface I got via advance exchange this morning...I sent my old one for repair for the exact same issue. Kinda weird to get exactly the same problem though....
    Could someone test draw a line on theirs in the same place for me?
     
  2. hoschilo

    hoschilo New Member

    Joined:
    Sep 26, 2014
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Not at all but it reminds me on my time on a Wacom device. I think something must be wrong with your device.
     
  3. Aegeas

    Aegeas Active Member

    Joined:
    Aug 30, 2014
    Messages:
    133
    Likes Received:
    38
    Trophy Points:
    28
    I would do the pen and screen calibration. That sounds like what you need.
     
  4. bluegrass

    bluegrass Well-Known Member

    Joined:
    Nov 11, 2013
    Messages:
    1,303
    Likes Received:
    193
    Trophy Points:
    63
    Location:
    St. Louis, Mo
    My Device:
    SPro3
    The obvious would be to see if it has the problem in a different app. I was going to try and duplicate your problem but I didn't want to install the app that you're having the problem with.
     
  5. violet182

    violet182 New Member

    Joined:
    Oct 19, 2014
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    3
    It was happening in every app. I tried to recalibrate ..same issue. But after researching other screen issues in this forum I tried by just pressing reset on the calibration rather than recalibrating. It seems to have resolved the issue. I am guessing there was nothing wrong with my first surface. If only Microsoft technical support knew how to troubleshoot this issue ...oh well.
     
  6. leeshor

    leeshor Well-Known Member

    Joined:
    Jun 19, 2012
    Messages:
    5,071
    Likes Received:
    877
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Norcross, GA
    My Device:
    SPro4
    I guess maybe they should start searching this forum. ;)

    Marked solved.
     
    GreyFox7 likes this.
  7. Liam2349

    Liam2349 Active Member

    Joined:
    Aug 2, 2014
    Messages:
    884
    Likes Received:
    132
    Trophy Points:
    43
    My Device:
    SPro3
    I think there are some things they either don't know or aren't able to admit. Always reset the calibration though. Actually calibrating it will always break it, for some reason.
     

Share This Page