Power Cover Functionality?

Discussion in 'Microsoft Surface Accessories' started by ZachBui, May 14, 2014.

  1. ZachBui

    ZachBui Member

    Joined:
    Dec 2, 2012
    Messages:
    234
    Likes Received:
    18
    Trophy Points:
    18
    Hi Guys, long time no talk,

    I recently got a power cover for my surface pro. I don't know if this is intended behavior, but my volume keys and front windows logo no longer works. When I deattach the power cover they are back to working. Any ideas?
     
  2. ZachBui

    ZachBui Member

    Joined:
    Dec 2, 2012
    Messages:
    234
    Likes Received:
    18
    Trophy Points:
    18
    anyone have this problem?
     
  3. derausgewanderte

    derausgewanderte Member

    Joined:
    Dec 29, 2012
    Messages:
    80
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    8
    I have the SPro and the power cover. I do not have the problem you got. Doesn't matter whether I take it off, put it on, the Windows and the volume buttons still function normal.
    I am sure you got this covered, but write this anyway. Make sure you have the latest updates installed (e.g. Surface firmware updates).

    There are some other issues though with the power cover not charging as advertised. E.g. often the SPro looses the power cover and it doesn't get charged (even through the SPro is set not to sleep etc). A number of other folks on the MS Surface forum with same and similar problem.
     
    Last edited: May 19, 2014
  4. ZachBui

    ZachBui Member

    Joined:
    Dec 2, 2012
    Messages:
    234
    Likes Received:
    18
    Trophy Points:
    18
    Thanks for the reply. Yeah I get problems with the cover attached. All functionality stops working, digipen, volume buttons, windows front button. I ran the updates as well
     
  5. ZachBui

    ZachBui Member

    Joined:
    Dec 2, 2012
    Messages:
    234
    Likes Received:
    18
    Trophy Points:
    18
    Ughh, got it working. First I found it strange seeing that it works fine on my type cover, and the power cover, everything didn't work.
    I installed the power cover firmware update and still no go. Only until I looked at Device Manager, and saw a ? device, it simply said
    MICROSOFT. I right-clicked it and update driver online, and sure enough it installed a driver called "Wacom Device". Everything is working
    fine now. =)
     
    1 person likes this.

Share This Page

Search tags for this page

functions on surface pro power cover

,

surface power cover functionality

,

surface power cover maintenance