Power cover stops working when SP3 standby and plugged

Discussion in 'Microsoft Surface Pro 3' started by lyrebird, Nov 19, 2015.

Tags:
  1. lyrebird

    lyrebird New Member

    Joined:
    Dec 5, 2013
    Messages:
    5
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    3
    Recently I discovered a problem with my power cover.

    My system is Sp3 with 256G and win10 pro fresh installed. I have also purchased a power cover to extend its battery time. Now the power cover will lose its connection to the system whenever the system is plugged in and standby for a while. It happens so often that I have to reboot the machine 20+ time a day for my work. It is quite annoying.

    surprisingly, if I leave the system unplugged, my power cover keeps its connection quite well.

    anybody has some clue on this problem?

    thank you!
     
  2. toaf

    toaf Member

    Joined:
    Jul 9, 2014
    Messages:
    194
    Likes Received:
    19
    Trophy Points:
    18
    Location:
    infront of my surface you silly person
    My Device:
    SPro2
    have to cleaned the connections?
     
  3. barlow00

    barlow00 New Member

    Joined:
    Aug 22, 2013
    Messages:
    9
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    3
    Location:
    Manchester, UK
    I would bet £100 that this is something to do with a grounding issue....does the Touchpad also give you problems (flickering mouse etc.) ???

    Try touching the back of your SP3 whilst using it and see if this solves the problem. Can you let us know???
     

Share This Page