Regret factory reset of SP2

Discussion in 'Microsoft Surface Pro 2' started by surfash, Mar 2, 2014.

  1. surfash

    surfash New Member

    Joined:
    Feb 10, 2014
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    As i was buying my replacement pen for SP2 I told the salesman (top man by the way) about how i dislike the fact that fingering a text box brings up the on screen keyboard even though I have the touch cover plugged in ready to go.

    He told me others have done a factory reset to fix this. So i copied all my personal files onto external hard drive and went for it.

    So before installing anything or connecting the keyboard i installed every update available.

    Now it's worse than before. The touch cover doesn't work (only the mouse pad part does) and it also can not find my samsung TV for screen mirroring. Two of the most used functions of my SP2!

    Where do i go from here? Another reset to try my luck?

    Cheers,

    Ash
     
  2. benjitek

    benjitek Active Member

    Joined:
    Jan 7, 2014
    Messages:
    622
    Likes Received:
    70
    Trophy Points:
    28
    My Device:
    SPro2
    What makes him a 'top man'?
     
  3. surfash

    surfash New Member

    Joined:
    Feb 10, 2014
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    If you can convince me to do a factory reset that's something. We can't blame this on him!
     
  4. dougpaw57

    dougpaw57 Member

    Joined:
    Feb 14, 2013
    Messages:
    73
    Likes Received:
    11
    Trophy Points:
    8
    Location:
    Lancaster, CA
    My Device:
    SPro3
    I never do ANY updates or setup without my Surface plugged in and the keyboard attached. There are numerous posts about Windows Update failures because they were accomplished without the keyboard attached. Since you just wiped it, do it again, but this time plugged into AC and keyboard attached.
     
  5. surfash

    surfash New Member

    Joined:
    Feb 10, 2014
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Groovy Baby i'll do that tonight.

    Cheers,

    Ash
     
  6. InkyRag

    InkyRag New Member

    Joined:
    Jan 20, 2014
    Messages:
    28
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    3
    I did a factory reset and had similar issues with drivers and firmware not being updated properly by Windows update and ending up with yellow triangles on devices in device manager. A bit of searching showed that what needed to be done is to download the February firmware update and then update all of the firmware and any missing drivers manually before letting Windows update run and attempting to update. After that let Windows update run and you will be fine.
     
  7. surfash

    surfash New Member

    Joined:
    Feb 10, 2014
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    sounds like something that should be sorted by now, nevermind ill give that a go. also, internet explorer is set to default on this page. seems really spammy to me?

    Screenshot (2).png
     
  8. surfash

    surfash New Member

    Joined:
    Feb 10, 2014
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    is this because its importing my IE settings through my user name and cloud?
     
  9. reach

    reach Member

    Joined:
    Oct 26, 2013
    Messages:
    105
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    18
    yes
     

Share This Page

Search tags for this page

master reset for sp2