Remote Desktop crashing

Discussion in 'Microsoft Surface Pro 3' started by laestrella, Jul 13, 2014.

  1. laestrella

    laestrella Member

    Joined:
    Jul 9, 2014
    Messages:
    94
    Likes Received:
    9
    Trophy Points:
    8
    I cannot get either the desktop version of remote desktop nor the modern app to work from my surface. Every time I try to log in it crashes. My desktop appears for a split second then disappears and sometimes I'm just left with a black screen and sometimes the app shuts down altogether.

    I know it's not an issue with my desktop because I used my Macbook (downloaded the remote desktop app from the App Store) to connect to my Dell desktop running 8.1 and it works flawlessly. I can even use the Macbook to connect to the surface. But the surfaces just refuses to connect to the Dell.

    Can anyone else successfully use Remote Desktop? Any suggestions?
     
  2. jnjroach

    jnjroach Administrator Staff Member

    Joined:
    Nov 9, 2012
    Messages:
    7,106
    Likes Received:
    1,724
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Seattle, WA USA
    My Device:
    Surface Book
    Typically when I'm seen this behavior it was caused by the Video Card Driver so either use lower settings or try the raw Intel Video Driver.
     
  3. laestrella

    laestrella Member

    Joined:
    Jul 9, 2014
    Messages:
    94
    Likes Received:
    9
    Trophy Points:
    8
    Make those changes to my Dell?
     
  4. ctitanic

    ctitanic Well-Known Member

    Joined:
    Nov 3, 2012
    Messages:
    2,194
    Likes Received:
    577
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Hollywood, FL
    My Device:
    SPro3
    Try Remote Desktop Manager

    http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=21101

    I don't have any problems with Remote Desktop.

    Screenshot (39).png
     
  5. laestrella

    laestrella Member

    Joined:
    Jul 9, 2014
    Messages:
    94
    Likes Received:
    9
    Trophy Points:
    8
  6. ctitanic

    ctitanic Well-Known Member

    Joined:
    Nov 3, 2012
    Messages:
    2,194
    Likes Received:
    577
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Hollywood, FL
    My Device:
    SPro3
    The Metro RD does mot work well for me. In my case the right click using the pen is not accurate.

    Anyway... It has been reported to Microsoft. I hope that they will fix it at one point one day.
     
  7. ctitanic

    ctitanic Well-Known Member

    Joined:
    Nov 3, 2012
    Messages:
    2,194
    Likes Received:
    577
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Hollywood, FL
    My Device:
    SPro3
    If you want metro, try Mocha VNC. That's what I use most of the time. It's available at Windows Store.
     
  8. laestrella

    laestrella Member

    Joined:
    Jul 9, 2014
    Messages:
    94
    Likes Received:
    9
    Trophy Points:
    8
    Ok I got the regular desktop app to work by lowering the resolution in the remote desktop app. Turns out that the app does not like full screen or the full resolution of the surface.

    I don't see any way to change the resolution in the metro app.
     
  9. ctitanic

    ctitanic Well-Known Member

    Joined:
    Nov 3, 2012
    Messages:
    2,194
    Likes Received:
    577
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Hollywood, FL
    My Device:
    SPro3
    That's one of the reasons why I stopped using it.
     
  10. laestrella

    laestrella Member

    Joined:
    Jul 9, 2014
    Messages:
    94
    Likes Received:
    9
    Trophy Points:
    8
    so annoying! I actually use Splashtop on all my other devices but the metro version has resolution issues as well. That's why I'm even looking.
     
  11. jnjroach

    jnjroach Administrator Staff Member

    Joined:
    Nov 9, 2012
    Messages:
    7,106
    Likes Received:
    1,724
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Seattle, WA USA
    My Device:
    Surface Book
    Most likely the Dell struggles with the 2160:1440 resolution of the SP3
     
  12. laestrella

    laestrella Member

    Joined:
    Jul 9, 2014
    Messages:
    94
    Likes Received:
    9
    Trophy Points:
    8
    somebody needs to fix it!. Thanks for your help.
     

Share This Page

Search tags for this page
rdp client crashes surface 3 pro
,
rdp keeps crashing windows 10 pro
,

remote desktop crashing surface pro 3

,
remote desktop into surface pro 3 crashes device
,
surface pro 4 mstsc crash
,
surface pro desktop crash
,
surface remote desktop crashing
,
windows 10 remote desktop app crashes