Resolution Issue - Screen goes black when clicking a link

Discussion in 'Microsoft Surface Pro 3' started by Robbo, Dec 10, 2014.

  1. Robbo

    Robbo New Member

    Joined:
    Dec 10, 2014
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Hi all,

    Recently got my Surface 3 and love it. I only have one issue. When I receive an email and click on the link, the screen goes black like its trying to automatically adjust the resolution.

    I work for a Cloud telephony company and when I demo our click to dial from a web browser it does it then too. It does it in Google Chrome, when I have an external monitor attached and when I don't have an external monitor attached.

    It's driving me insane and the help from Microsoft isn't great.

    Someone please help.

    Cheers,
    Rob
     
  2. nipponham

    nipponham Active Member

    Joined:
    Sep 24, 2014
    Messages:
    399
    Likes Received:
    78
    Trophy Points:
    28
    Location:
    Japan
    My Device:
    SPro3
    What email program are you using?
    What browser is set to open your links?
    What kind of links does this occur with? (Ex: media, contacts, executables, etc.)
    What happens after the screen turns black?
     
  3. Robbo

    Robbo New Member

    Joined:
    Dec 10, 2014
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
     
  4. nipponham

    nipponham Active Member

    Joined:
    Sep 24, 2014
    Messages:
    399
    Likes Received:
    78
    Trophy Points:
    28
    Location:
    Japan
    My Device:
    SPro3
    So the links open but it just takes some time? Sounds like it might be some kind of incompatibility with a Chrome extension. Set the links to open with another browser like IE to rule out other issues.
     
  5. Robbo

    Robbo New Member

    Joined:
    Dec 10, 2014
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    I think its the vga adapter I have, it's not a Microsoft one and when I unplugged it, it works fine. Stupid though as the MS one is expensive
     
  6. Liam2349

    Liam2349 Active Member

    Joined:
    Aug 2, 2014
    Messages:
    884
    Likes Received:
    132
    Trophy Points:
    43
    My Device:
    SPro3
    Sometimes you get what you pay for. The Microsoft one should work properly.
     
  7. Robbo

    Robbo New Member

    Joined:
    Dec 10, 2014
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    So there's me thinking it was the cable so unplugged it. Now just using the Surface screen and when opening an Excel doc, the resolution changes and zooms in drastically. This is so annoying now and don't know a way round it. Help please!
     
  8. Robbo

    Robbo New Member

    Joined:
    Dec 10, 2014
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Can anyone help please as Microsoft are telling me to completely refresh the Surface but I have loads of work apps installed I can't refresh it.
     
  9. jnjroach

    jnjroach Administrator Staff Member

    Joined:
    Nov 9, 2012
    Messages:
    7,095
    Likes Received:
    1,724
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Seattle, WA USA
    My Device:
    Surface Book
    You can try uninstalling and deleting the HD 4400 Video Drivers, reboot and see if that repairs the artifacting.....
     

Share This Page

Search tags for this page

the screen turns black when clicking a link