Solved SP3 / Windows 8 No Sound?

Discussion in 'Microsoft Surface Pro 3' started by Nucleon, Feb 12, 2015.

  1. Nucleon

    Nucleon Member

    Joined:
    Sep 29, 2014
    Messages:
    52
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    8
    My Device:
    SPro3
    I'm not sure if this is an SP3 problem, but changing the volume by the side buttons, muting and unmuting with the type cover 3, and the taskbar volume slider all seem to have no effect to change the volume, or play any sound at all.

    Usually, setting the volume would make a "ding" tone, which was not present, for example, the volume could be at 100%, but releasing the slider would not show a green bar that would also be present when the slider "dings".

    I then opened the playback menu, the tested the speakers - it would then say "Error: could not play test tone".

    I've already restarted the device once, it didn't seem to have any effect. I don't know if this is a Windows 8.1 problem or a Surface Pro 3 problem.
     
  2. agt499

    agt499 Member

    Joined:
    Jul 17, 2014
    Messages:
    151
    Likes Received:
    21
    Trophy Points:
    18
    "Error: could not play test tone" sounds like Windows to me.
    Has this been the case since you got it?
    You could check device manager and see if somehow it has 'Unrecognised' the device.
     
    Nucleon likes this.
  3. Nucleon

    Nucleon Member

    Joined:
    Sep 29, 2014
    Messages:
    52
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    8
    My Device:
    SPro3
    It just fixed itself this morning after an update, I think it might have been something to do with that.
     

Share This Page

Search tags for this page
fail to play test tone windows 8 surface pro
,
microsoft surface fails to play test tone
,
surface 3 failed to play test tone
,

surface 3 filed to play test tone error

,
surface 3 no sound
,
surface 3 no sound 2015
,
surface no sound failed to play test tone
,

surface pro 3 failed to play test tone

,
surface pro failed to play test tone