Strange screen issue

Discussion in 'Surface Pro 6' started by SteelSteve, Aug 15, 2019 at 7:49 AM.

  1. SteelSteve

    SteelSteve New Member

    Joined:
    Oct 28, 2013
    Messages:
    14
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    3
    So I just purchased a new Pro 6 yesterday. While setting it up and loading all the Microsoft updates I saw what looked like a line of water droplets down the right hand side of the screen. They disappeared instantly when I touched the screen, and the first time I thought it may have just been a glitch. It only happened twice and I was on the machine for hours. I'm guessing maybe driver issues, possibly being updated and causing a momentary glitch, but figured I check in an see if it ever happened to others.
     
  2. sharpuser

    sharpuser Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Aug 20, 2013
    Messages:
    3,861
    Likes Received:
    1,182
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Eastern USA & China
    My Device:
    Surface Book
    Were you viewing a webpage that had a video playing, or were you playing any kind of video in a window at the time?
     
  3. SteelSteve

    SteelSteve New Member

    Joined:
    Oct 28, 2013
    Messages:
    14
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    3
    I don't believe so but can't rule it out either. both times it ran down the right hand side of the screen id say a quarter of the way from right to left and from the top to the bottom in a straight line. It only did it twice and like I said the unit was pulling down a lot of updates so I'm hoping it was just a glitch caused by one or more of those being installed etc. simply touching the screen made them go away.
     
  4. sharpuser

    sharpuser Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Aug 20, 2013
    Messages:
    3,861
    Likes Received:
    1,182
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Eastern USA & China
    My Device:
    Surface Book
    This does sound like a driver/firmware temporary glitch. Keep watching it, though.

    Go in a dark room and do a restart. Watch the screen closely. Should be no “static” or pixel “noise”.
     
  5. toejams64

    toejams64 New Member

    Joined:
    Aug 6, 2015
    Messages:
    4
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    3
    My Device:
    None
    I have the same problem.

    [​IMG]

    Click on it and it disappears.
     
  6. SteelSteve

    SteelSteve New Member

    Joined:
    Oct 28, 2013
    Messages:
    14
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    3
    Yep that is what it looked like. Is this something new or has yours been doing it for awhile?
     
  7. toejams64

    toejams64 New Member

    Joined:
    Aug 6, 2015
    Messages:
    4
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    3
    My Device:
    None
    I think and if I can remember correctly it started happening just before the 1903 update. I have since performed a clean install of 1903 and it's still there.

    Update: I usually run my Pro 6 of the Surface Dock. Just run it on battery now and the line has gone.
     
    Last edited: Aug 15, 2019 at 2:53 PM
  8. sharpuser

    sharpuser Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Aug 20, 2013
    Messages:
    3,861
    Likes Received:
    1,182
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Eastern USA & China
    My Device:
    Surface Book
  9. SteelSteve

    SteelSteve New Member

    Joined:
    Oct 28, 2013
    Messages:
    14
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    3
    Just looked at the other discussion on this. Glad its not just my machine. Hopefully Microsoft will correct at some point.
     
  10. Plantje

    Plantje Active Member

    Joined:
    Jan 9, 2016
    Messages:
    722
    Likes Received:
    59
    Trophy Points:
    28
    Location:
    Zwolle, The Netherlands
    My Device:
    SPro
    I have had this on all three of my Surface Pro devices. On several builds. Glad to find more people have this. I just didn't have the time to properly research it :)
     

Share This Page