surface pro + Adobe Master Collection CS6=?

Discussion in 'Microsoft Surface Pro' started by aquazula, May 13, 2013.

  1. aquazula

    aquazula New Member

    Joined:
    May 13, 2013
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Hi!

    Well I was wondering if anyone knows (for sure) if installing Adobe Master Collection to the Surface Pro would result a problem. Sth like slowing down the device or not working apropietly. I know for sure the thing that the touch sensitivity to sketch doesn't work, but I'm more worried about a lot of programs afecting my surface system and that adobe's softwares are no good to work on the surface pro (ex. I've been using google chrome and it seems that in the surface by having more than 6 tabs, the tabs obstruct the buttons for "minimize, minimize size, close"... i think it is because it is not really well adapted to the surface pro, so i'm worried that the same thing happens with adobe master collection).
     
  2. magicrobots

    magicrobots New Member

    Joined:
    Jan 16, 2013
    Messages:
    139
    Likes Received:
    11
    Trophy Points:
    0
    I've been using photoshop, illustrator and lightroom frequently on the Pro, and it doesn't break a sweat.

    And the pen is now pressure sensitive in PS with Wacom's new drivers.
     
  3. heed

    heed New Member

    Joined:
    Mar 18, 2013
    Messages:
    29
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    I use CS5 without issue on mine. Granted some of the buttons are VERY small.
     
  4. leeshor

    leeshor Well-Known Member

    Joined:
    Jun 19, 2012
    Messages:
    5,071
    Likes Received:
    877
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Norcross, GA
    My Device:
    SPro4
    If you install the "Collection" I'm thinking your biggest issue may be disk space. Install what you need and be very selective.
     
  5. aquazula

    aquazula New Member

    Joined:
    May 13, 2013
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    i don't know much of wacom's drivers, should i install it after installing adobe?
     
  6. bangsters

    bangsters Member

    Joined:
    Apr 15, 2013
    Messages:
    117
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    18
    I have the cs6 cloud subscription and no issues. The 64bit apps work like a charm and smooth
     
  7. vinumsv

    vinumsv New Member

    Joined:
    Mar 20, 2013
    Messages:
    84
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    0
    Location:
    India
    Hardware Drivers | Wacom
     
  8. malberttoo

    malberttoo Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Feb 26, 2013
    Messages:
    2,255
    Likes Received:
    428
    Trophy Points:
    83
    Location:
    Alaska
    My Device:
    SPro3
    Use Vinumsv's link above, and install the driver now if you want. It enhances the function of your Surface Pro, regardless of whether you have CS6 installed or not.
     
  9. Intangir

    Intangir New Member

    Joined:
    Mar 25, 2013
    Messages:
    52
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Does the workable area in PS CS6 work well on the Pro's screen? I am currently using Google Sketchup on my Pro, but have been considering throwing on CS6 now that the pen works correctly with it. My only concern is that the screen will be much to cluttered on the Pros screen and hinder productivity. I have CS6 on my gaming rig, but I have 4 monitors for that PC, so I have everything spread out and have tons of space to work with.

    Is it worth putting CS6 on the pro?
     
  10. darktiger

    darktiger New Member

    Joined:
    Mar 12, 2013
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Personally I use LR and Photoshop CS6 on my SP when I am out/coffeeshop/trips and do not have any issues with it.. I love the new wacom drivers for it.. the only thing left (IMO) is pinch to zoom and I think PS would be complete on the SP. :)
     

Share This Page

Search tags for this page
adobe cs6 on surface pro 2
,
adobe cs6 surface pro 3
,
can microsft surfae run adobe cs6 master collection
,

can the surface pro run adobe master collection

,
cs6 on a surface
,
cs6 surface pro
,
has anyone used adobe cs6 with the new surface pro 3
,

surface pro 3 adobe cs6

,

surface pro adobe master suite

,

surface pro cs6