Video not playing

Discussion in 'Microsoft Surface Pro 4' started by sinha.sandy, Oct 15, 2016.

  1. sinha.sandy

    sinha.sandy New Member

    Joined:
    Oct 10, 2016
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    My Device:
    SPro4
    Dear members,

    I am having a weird problem with my sp4. If the device is kept shut down for a while then the device is unable to play any videos. No player is able to play videos. I can't play videos even on the internet. The YouTube won't work, vlc won't work, Google chrome won't play streaming videos, edge also the same. Can anyone help

    But when I restart the device, the problem is gone. Does anyone has the same problem ???


    Sent from my XT1068 using Tapatalk
     
  2. jnjroach

    jnjroach Administrator Staff Member

    Joined:
    Nov 9, 2012
    Messages:
    7,103
    Likes Received:
    1,724
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Seattle, WA USA
    My Device:
    Surface Book
    We really need more info, do you have any pending updates? Have you scanned for malware and/or virus infection? Which video driver are you using, native or did you update it?
     
  3. sinha.sandy

    sinha.sandy New Member

    Joined:
    Oct 10, 2016
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    My Device:
    SPro4
    I have all the latest updates installed. All the drivers are the latest and from the Microsoft official website.

    Sent from my XT1068 using Tapatalk
     
  4. jnjroach

    jnjroach Administrator Staff Member

    Joined:
    Nov 9, 2012
    Messages:
    7,103
    Likes Received:
    1,724
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Seattle, WA USA
    My Device:
    Surface Book
    Then it is most likely malware...
     
  5. MikemanSP4

    MikemanSP4 Active Member

    Joined:
    Dec 15, 2015
    Messages:
    148
    Likes Received:
    27
    Trophy Points:
    28
    My Device:
    SPro4
    Or.......... If its not Malware as jnroach suggested - Perhaps it could be that you had the machine in Sleep or Hibernate mode. Sometimes if any machine is in Sleep or Hibernate mode, when woke up, it won't execute certain functions. When you reboot the machine, do the videos play then? One issue I have is when my SP4 has been in sleep mode, the Wifi or Network drivers will connect, but won't automatically refresh my IP and I have NO internet. I just disable my network card, and re-enable it and my connection is up and running. Let me know if a reboot allows videos to play afterward's. If it is MalWare, pardon me.
     
  6. sinha.sandy

    sinha.sandy New Member

    Joined:
    Oct 10, 2016
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    My Device:
    SPro4
    Whenever I shut down for a long time, this problem arises. Then I have to restart and the problem goes away.

    Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk
     
  7. keithB787

    keithB787 New Member

    Joined:
    Sep 13, 2016
    Messages:
    3
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    3
    My Device:
    SPro4
  8. trident777

    trident777 New Member

    Joined:
    Oct 21, 2016
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    My Device:
    SPro4
    when you say it will not play what exactly happens, does it go into buffering or the play button does not switch to pause or it does and nothing happens? have you gone into task manager and seen what is running and also process utilization? That may give you a clue. I would also look into Device Manager to see if you have any exclamation marks in there when you resume your machine. Also, does an mp3 audio file not play as well?
     
  9. sinha.sandy

    sinha.sandy New Member

    Joined:
    Oct 10, 2016
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    My Device:
    SPro4
    I mean by that is that no video plays on the device. Not even the video players are playing the saved videos.

    Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk
     

Share This Page