Wifi slow to connect after restart or resume from sleep

Discussion in 'Microsoft Surface Pro 4' started by next_milenium, Sep 7, 2016.

  1. next_milenium

    next_milenium Member

    Joined:
    Feb 4, 2015
    Messages:
    95
    Likes Received:
    11
    Trophy Points:
    8
    My wifi can take several seconds (up to 10-15 or longer) to connect after I boot up or restart. I want to launch Edge browser and look for something but often have to wait for the wifi to connect and it is annoying.

    Anyone else have this issue or have a suggestion as to how I can fix this? My device has latest updates.

    Thank you.
     
  2. dcoplien

    dcoplien Member

    Joined:
    Jan 23, 2016
    Messages:
    140
    Likes Received:
    14
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Wisoconsin
    My Device:
    SPro4
    Mine was doing that for about a month. Latest update seems to have solved the problem.
     
  3. pdes

    pdes New Member

    Joined:
    Apr 26, 2016
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    My Device:
    SPro4
    You're lucky! Mine doesn't reconnect even though the network says it's connected. I have to disconnect and reconnect to get things working again.
     
  4. next_milenium

    next_milenium Member

    Joined:
    Feb 4, 2015
    Messages:
    95
    Likes Received:
    11
    Trophy Points:
    8
    Continuing issue with slow to connect wifi with my SP4.

    Yesterday, I woke up my SP4 from hibernate and the wifi was not connecting even after couple of minutes. I had to disconnect and re-connect several times before it finally connected.

    This is really annoying issue and I'm at a loss as to how to fix it. I've tried removing the wifi driver and let SP4 re-install it and that didn't solve it.

    Anyone have a suggestion?
     

Share This Page

Search tags for this page

microsoft 10 loses wifi after restarting