Firmware update filed today.

Discussion in 'Microsoft Surface Pro 2' started by G-man, Dec 10, 2013.

  1. G-man

    G-man Member

    Joined:
    Dec 3, 2013
    Messages:
    64
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    8
    I checked for updates today, and there was a Firmware updated listed.

    I told the system to install. All seemed to go okay, but when I look at the update history I see:

    System Firmware Update - 12/10/2013
    Failed to install on 12/10/2013

    This update failed to install on 12/10/2013 at 4:01 PM with error code 80070490

    But when I check for updates now, there are none.

    Can someone look in device manager, Firmware, and see what version driver is listed for:

    Surface Pro System Aggregator Firmware ??
     
  2. G-man

    G-man Member

    Joined:
    Dec 3, 2013
    Messages:
    64
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    8
    Tech told me the Firmware update was pulled because of a bug and will be re-offered on 12/12/2013.

    Strange.
     
    1 person likes this.
  3. dougpaw57

    dougpaw57 Member

    Joined:
    Feb 14, 2013
    Messages:
    73
    Likes Received:
    11
    Trophy Points:
    8
    Location:
    Lancaster, CA
    My Device:
    SPro3
    The firmware updated my RT successfully.
     
  4. Dim-Ize

    Dim-Ize Active Member

    Joined:
    Sep 24, 2013
    Messages:
    214
    Likes Received:
    38
    Trophy Points:
    28
    Location:
    Brentwood, TN
    I have the same issue. Glad to know it will be re-published. Hope all the fixes with the dsim.exe from elevated command prompt wont interfere. Thanks for heads up.
     
  5. the_new_normal

    the_new_normal Member

    Joined:
    Dec 11, 2013
    Messages:
    135
    Likes Received:
    11
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Australia
    The 10th December update is showing as available for me, but I'm hesitant to try it now...

    Seems odd that it would show up after being pulled; perhaps it's fixed and reinstated?
     
  6. The Toy Man

    The Toy Man New Member

    Joined:
    Jan 26, 2013
    Messages:
    51
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    0
    The update showed up early this morning. I downloaded/installed it with no problems on my SP2.
     
  7. tech57

    tech57 New Member

    Joined:
    Nov 13, 2013
    Messages:
    9
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Atlanta, GA
    I allowed the update to download and install on my SP2.
    A behavior change is the light at end of the power cord goes out when the battery is fully charged.
    I removed the charging cord (battery fully charged) and observed at initial connection the light was on but shortly there after the light went out. I assume the software recognized a fully charged battery.
    Anyone else notice this?
     
  8. G-man

    G-man Member

    Joined:
    Dec 3, 2013
    Messages:
    64
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    8
    I did a full factory wipe and restore last night. Now I have the dreaded unknown device in Device Manager for the Surface Cover Telemetry.

    I see the FW update too, so I think the tech on chat with me was mistaken, or just trying to get ride of me :D
     
  9. DragonGamer

    DragonGamer New Member

    Joined:
    Dec 3, 2013
    Messages:
    77
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    0
    No, I rather think MS had one of its rare occasions where it was faster than expected :D
    Today morning the update failed for me too but just right now I rechecked for updates and got a new firmware update under exactly the same name (Systemfirmwareupdate - 10.12.2013) and this one installed without problems :)
     
  10. Ruffles

    Ruffles Active Member

    Joined:
    Feb 19, 2013
    Messages:
    381
    Likes Received:
    67
    Trophy Points:
    28
    I did the updates last night. They took a LONG time to install - particularly update 14. I was getting worried. Once completed, I checked the history and 2 of them failed but the firmware updated succeeded. I re-applied the ones that failed and they worked the second time.
     
  11. G-man

    G-man Member

    Joined:
    Dec 3, 2013
    Messages:
    64
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    8
    My light never goes out, even fully charged.
     
  12. kristalsoldier

    kristalsoldier Well-Known Member

    Joined:
    Feb 24, 2013
    Messages:
    2,314
    Likes Received:
    358
    Trophy Points:
    83
    My Device:
    SPro4
    Can't say I noticed it either. I'll try to keep a track of this next time.

    I am tempted to say that there has been a bit of a battery improvement too - I took the Surface 2 off the charger at 10AM. Reached my place of work at 10:15; Started working on a document at 10:30. It's now 7:30PM and the battery icon shows 53%. Brightness at 40%; WiFi and BT on all the time; average workload: One Office document, IE11 open with 3 tabs; SkyDrive Open; Mail app open with 3 accounts (1 account checking mail all the time - 1 account checking mail every 15 minutes - 1 account checking mail every 30 minutes).

    I'd say that I could easily get another 2 hours of work done (exactly as mentioned above) till the battery goes below 20%. That would mean about 11 hours of steady work which, I think, is damn good! Before the update, I was getting IIRC about 9 hours with a similar load.
     

Share This Page

Search tags for this page

0x8024ce0a

,
latest surface firmware stuck on getting devices ready 20%
,
rt systemfirmwareupdate - ‎10.‎12.‎2013
,
surface cover telemetry code 28
,
surface pro 12/10/2013 firmware update
,
surface pro 2 system firmware update error code 80070490
,
surface pro firmware update failed
,
surface pro system aggregator firmware long time
,
surface pro telemetry firmware
,
surface pro update revert