Why does the Amazon app need to snoop through my home network?

Discussion in 'Microsoft Surface Apps' started by stlbud, Dec 12, 2012.

  1. stlbud

    stlbud Member

    Joined:
    Nov 1, 2012
    Messages:
    102
    Likes Received:
    9
    Trophy Points:
    18
    Screenshot (1).png

    Can anyone explain why the Amazon app needs to snoop through my home or work network?

    This is too much!
     
  2. mrasmussen

    mrasmussen New Member

    Joined:
    Dec 9, 2012
    Messages:
    126
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Rochester NY
    might be a question for amazon, not sure why they would want that.
     
  3. stlbud

    stlbud Member

    Joined:
    Nov 1, 2012
    Messages:
    102
    Likes Received:
    9
    Trophy Points:
    18
    I've asked. Haven't gotten a response from Amazon, yet.
     
  4. J515OP

    J515OP Super Moderator

    Joined:
    Jun 19, 2012
    Messages:
    2,177
    Likes Received:
    262
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Northern CA
    My Device:
    RT
    Possibly to sync with accounts on other PCs (wish lists and shopping carts?) or to use the printer?
     
  5. Revans310

    Revans310 New Member

    Joined:
    Nov 2, 2012
    Messages:
    16
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    3
    Location:
    Lawndale, CA
    It want's to turn on your web-cam to see what you don't have yet.
     
  6. stlbud

    stlbud Member

    Joined:
    Nov 1, 2012
    Messages:
    102
    Likes Received:
    9
    Trophy Points:
    18
    LOL. I'll remember to take my clothes off before I use it then.
     
  7. stlbud

    stlbud Member

    Joined:
    Nov 1, 2012
    Messages:
    102
    Likes Received:
    9
    Trophy Points:
    18
    Amazing Amazon doesn't even know they have a Windows 8 app. They keep trying to get someone from their Android support group to answer questions. #clueless
     
  8. mrasmussen

    mrasmussen New Member

    Joined:
    Dec 9, 2012
    Messages:
    126
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Rochester NY
    wow, let us know how this progresses, interesting they don't have the act together on this app...
     
  9. stlbud

    stlbud Member

    Joined:
    Nov 1, 2012
    Messages:
    102
    Likes Received:
    9
    Trophy Points:
    18
    I gave up trying to talk to Amazon. I've sent a note to Microsoft to let them know that Amazon is giving me the runaround. They have said they will let me know what they find. Nothing new so far.
     
  10. MrGoodtunes

    MrGoodtunes New Member

    Joined:
    Oct 25, 2012
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Agreed. But on the other hand, when I buy an MP3 on Amazon, it goes to their 'Cloud' player. From there I can download to a limited number of devices. They apparently want to keep track of such things regarding digital media downloads, probably to discourage pirating.
     
  11. bosamar

    bosamar Well-Known Member

    Joined:
    Nov 10, 2012
    Messages:
    1,453
    Likes Received:
    78
    Trophy Points:
    48
    My Device:
    RT
    I agree with Super Mod JP. Amazon is HUGE internet company that wants to be a permanent part of your $$$$ life. I'd trust them with my personal info...
     
  12. ArnoldC

    ArnoldC New Member

    Joined:
    Nov 26, 2012
    Messages:
    1,537
    Likes Received:
    110
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Makati, Philippines
    I actually like how Amazon "knows me" with their personalization and analytics.
     

Share This Page

Search tags for this page

amazon mp3 app microsoft surface

,

why is amazon using my home network?