How to update to Windows 10 on SP3?

Discussion in 'Microsoft Surface Pro 3' started by nalbagli, Aug 2, 2015.

  1. nalbagli

    nalbagli Member

    Joined:
    Dec 25, 2014
    Messages:
    39
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    8
    Hi I reserved my copy of Windows 10 some time ago, and the logo appears on my taskbar since then. Thing is I still haven't received the update notification. Is that normal? How can I do it to update to Windows 10?

    Thanks!
     
  2. leeshor

    leeshor Well-Known Member

    Joined:
    Jun 19, 2012
    Messages:
    5,071
    Likes Received:
    877
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Norcross, GA
    My Device:
    SPro4
    Have you not seen it available in Windows update?
     
  3. nalbagli

    nalbagli Member

    Joined:
    Dec 25, 2014
    Messages:
    39
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    8
    I don't see the update anywhere.
     
  4. GreyFox7

    GreyFox7 Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 27, 2014
    Messages:
    6,342
    Likes Received:
    1,279
    Trophy Points:
    113
    There's no way to know when your number is up... it could be in a minute or a few weeks.
    If you don't want to wait you can initiate the update in the Media Creation Tool
     
  5. leeshor

    leeshor Well-Known Member

    Joined:
    Jun 19, 2012
    Messages:
    5,071
    Likes Received:
    877
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Norcross, GA
    My Device:
    SPro4
  6. nalbagli

    nalbagli Member

    Joined:
    Dec 25, 2014
    Messages:
    39
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    8
    I am actually outside of the US, then that may be the case. Guess I'll just have to wait.
     
  7. spinachpie

    spinachpie Member

    Joined:
    Apr 25, 2014
    Messages:
    135
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    18
    Don't worry about being outside of the USA, so am I.

    Just go to this page: http://www.microsoft.com/en-us/software-download/windows10

    Download the relevant version and go through the process. It will allow you to select your language etc. I have done this with my SP3 and laptop.

    My laptop is loads faster with Windows 10.
     
  8. leeshor

    leeshor Well-Known Member

    Joined:
    Jun 19, 2012
    Messages:
    5,071
    Likes Received:
    877
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Norcross, GA
    My Device:
    SPro4
    Some countrie have it, some don't, which is why I asked. Microsoft's servers have been slammed with the upgrades so they are trying to pace the release.
     
  9. spinachpie

    spinachpie Member

    Joined:
    Apr 25, 2014
    Messages:
    135
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    18
    Yeah, I think that's why I didn't get my notification, but I was impatient and had to have it now ;)
     

Share This Page