So I left the house with my new SP2 8.1 today and Reconnecting of printer

Discussion in 'Windows 8 Forum' started by sillyrabbitt123, Oct 28, 2013.

  1. sillyrabbitt123

    sillyrabbitt123 New Member

    Joined:
    Jun 11, 2013
    Messages:
    110
    Likes Received:
    13
    Trophy Points:
    0
    didnt work when I got back. how do i ensure when I reconnect to my network that the print will reconnect? now sure why it didnt?

    thanks
     
  2. sillyrabbitt123

    sillyrabbitt123 New Member

    Joined:
    Jun 11, 2013
    Messages:
    110
    Likes Received:
    13
    Trophy Points:
    0
    I removed my printer and added back and now all is well not sure why it didnt reconnect but i am good to go now
     
  3. cmergel

    cmergel Member

    Joined:
    Feb 20, 2013
    Messages:
    98
    Likes Received:
    22
    Trophy Points:
    8
    Location:
    PNW
    My Device:
    SPro4
    I have SP1 in a corporate environment and I have to restart the Print Spooler service on occasion. It shows the network printers as offline.
     
  4. sillyrabbitt123

    sillyrabbitt123 New Member

    Joined:
    Jun 11, 2013
    Messages:
    110
    Likes Received:
    13
    Trophy Points:
    0
    same deal here it showed as offline. but removing it and putting it back worked.
     
  5. daniielrp

    daniielrp Active Member

    Joined:
    Oct 26, 2013
    Messages:
    693
    Likes Received:
    133
    Trophy Points:
    43
    Location:
    Preston, UK
    My Device:
    SPro3
    What sort of printer? If it a wireless one make sure you set up a static IP address for it as this will most likely be the cause of you having to remove and re-add frequently.
     
  6. sillyrabbitt123

    sillyrabbitt123 New Member

    Joined:
    Jun 11, 2013
    Messages:
    110
    Likes Received:
    13
    Trophy Points:
    0
    thanks for this. i am running into another problem now it stopped working again and i deleted the printer from the SP2 and try to add it back and the SP2 will not see it. i restarted my router, i restarted the SP2 and restarted the printer to no avail.

    its an HP 8500A which I have wired into the router.

    not sure how I set it for a static IP.

    thanks
     
  7. sillyrabbitt123

    sillyrabbitt123 New Member

    Joined:
    Jun 11, 2013
    Messages:
    110
    Likes Received:
    13
    Trophy Points:
    0
    i guess i am kind of dumb. i assumed since my printer was found and worked right out of the box with sp2 i didnt need to install hp software. but then i had problems with the printer connecting and reconnecting when i left the office. now all is well i downloaded the hp software for 8.1 hopefully that doesnt mess with my battery life at all
     
    1 person likes this.

Share This Page

Search tags for this page

surface windows 8.1 reconnect to printer