Do Surface Pro Support .Net Framework 2.0 ?

Discussion in 'Microsoft Surface Help' started by FindMyWayHome, Apr 23, 2013.

  1. FindMyWayHome

    FindMyWayHome New Member

    Joined:
    Apr 23, 2013
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    A program I want to use requires .Net Framework2.0 and im not sure if I should download 4.0 instead. And even if I download .Net Framework,why Is it not installed on the Surface Pro already? and where should I download?

    thanks in advance,
    FindMyWayHome
     
  2. ArnoldC

    ArnoldC New Member

    Joined:
    Nov 26, 2012
    Messages:
    1,537
    Likes Received:
    110
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Makati, Philippines
    I hate applications like these, but the answer is yes. You can download the standalone version or the web installer. Here - Search results - Microsoft Download Center

    ps.

    From Start, type Windows Features and enable .NET Framework if you want 4.x
     
  3. FindMyWayHome

    FindMyWayHome New Member

    Joined:
    Apr 23, 2013
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Now I see what this is for. The program is asking for ActiveX for communications reason. thanks for the help.
     
  4. zoey

    zoey New Member

    Joined:
    Dec 17, 2014
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    I see this is an older post but I need help! I need to download NET framework 2.0 but when I go to open it, I get a message saying "this app can't run on your PC"
    Why is this? Any idea what I can do?
     
  5. leeshor

    leeshor Well-Known Member

    Joined:
    Jun 19, 2012
    Messages:
    5,071
    Likes Received:
    877
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Norcross, GA
    My Device:
    SPro4
  6. GreyFox7

    GreyFox7 Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 27, 2014
    Messages:
    6,341
    Likes Received:
    1,279
    Trophy Points:
    113
    .Net Framework Support is in the box so to speak.
    Go to Control Panel - Programs - under Programs and Features select Turn Windows Features on or off.
    The top item is .Net Framework 3.5 (includes .Net 2.0 and 3.0).
     
  7. leeshor

    leeshor Well-Known Member

    Joined:
    Jun 19, 2012
    Messages:
    5,071
    Likes Received:
    877
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Norcross, GA
    My Device:
    SPro4
    I have 2 customers with multiple systems that have programs demanding 2.0 to run properly. Only installing 3.5 and above will not work. Surprised me!
     
  8. GreyFox7

    GreyFox7 Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 27, 2014
    Messages:
    6,341
    Likes Received:
    1,279
    Trophy Points:
    113
    That might be fixable with a compatibility setting. OR perhaps you/they should run from this app as fast as possible.
    You got to know when to hold em, know when to fold em, know when to walk away, know when to run. :)
     
  9. zoey

    zoey New Member

    Joined:
    Dec 17, 2014
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Under my programs and features, turning windows on or off feature, no where in there is my a.NET framework. Does this mean I did not install it correctly? Or should it automatically be there?

    Leeshor, I see the link that you sent and I got the same error message "cannot run on your PC" even with the redistributable option.
    My surface is BRAND new so no "extras" are downloaded yet, maybe that's my issue?
     
  10. leeshor

    leeshor Well-Known Member

    Joined:
    Jun 19, 2012
    Messages:
    5,071
    Likes Received:
    877
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Norcross, GA
    My Device:
    SPro4
    It's a high end accounting program, still current. Not much of a choice on their part.
     
  11. GreyFox7

    GreyFox7 Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 27, 2014
    Messages:
    6,341
    Likes Received:
    1,279
    Trophy Points:
    113
    Please specify which Surface you have Surface RT, Surface 2, Surface Pro 1,2,3
     

Share This Page

Search tags for this page
.net framework for surface pro 2
,
.net program does not work on surface pro
,

.net 2.0 on surface ro

,

.net framework surface pro

,

fix .netframework in microsoft surface pro

,

surface pro .net framework

,
surface pro .net framework 2
,

surface pro enable .net 2.0

,

surface pro support .net framework?

,
surface pro2 .net framework