having problem with new SP4!

Discussion in 'Microsoft Surface Pro 4' started by k90211lee, Nov 27, 2015.

  1. k90211lee

    k90211lee New Member

    Joined:
    Aug 15, 2015
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    My Device:
    Other
    Hello SP Guru,

    After sfc scan, MS tech figured out hardware problem, give me a new SP4 replacement. It still have the same problem on sfc scan with the new one. "found corrupt files, unable to fix them." Is it something to worry about? Does it happen to anyone?

    Also, Does anyone use Kaspersky internet security? It kept on shutting down half way through. A least, I narrow it down to having conflict with chrome browser and extension (Lastpass, Adblock, Speaklt). I'm sure how to solve this, give up/not use one of them?

    Looking forward to hearing from you guys...

    K.


    aa.png

    K.
     
  2. leeshor

    leeshor Well-Known Member

    Joined:
    Jun 19, 2012
    Messages:
    5,071
    Likes Received:
    877
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Norcross, GA
    My Device:
    SPro4
    That seems to be happening enough that I think it's more of a bug than a problem.
     
  3. k90211lee

    k90211lee New Member

    Joined:
    Aug 15, 2015
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    My Device:
    Other
    Can this be fix by future upgrade? Or should I take SP4 back?
     
  4. GatsbyGlen

    GatsbyGlen Member

    Joined:
    Nov 6, 2015
    Messages:
    85
    Likes Received:
    9
    Trophy Points:
    8
    My Device:
    SPro4
    Did you look at the log file? I think you can safely ignore it. I see the same thing because of a corrupt/missing OpenCl.dll file.
     
  5. leeshor

    leeshor Well-Known Member

    Joined:
    Jun 19, 2012
    Messages:
    5,071
    Likes Received:
    877
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Norcross, GA
    My Device:
    SPro4
    It's not going to help to take it back. It will likely be fixed in an update.
     
  6. Telstar1948

    Telstar1948 Active Member

    Joined:
    Jul 12, 2013
    Messages:
    435
    Likes Received:
    78
    Trophy Points:
    28
    Location:
    Columbia, Missouri
    My Device:
    Surface Book
    I used Kaspersky with my SP3 and now with my Surface Book. Haven't noticed any problem(s) connected to Kaspersky that I'm aware of.
     
  7. EMINENT

    EMINENT Active Member

    Joined:
    Feb 18, 2013
    Messages:
    400
    Likes Received:
    64
    Trophy Points:
    28
    My Device:
    SPro4
    I have always used free solutions with no problems.

    Avast has worked very well for me since W7. I haven't used or needed an anti-virus since 8 as Defender works very well for me, but I don't know what you're getting into to warrant a third party program.

    I'd go the free route for now if you feel the need for the extra protection and see if you have the same problems. Hopefully, as more and more report the issue, it'll be patched.
     
  8. k90211lee

    k90211lee New Member

    Joined:
    Aug 15, 2015
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    My Device:
    Other
    Finally, have a chance to look at the sfc scan log. I really don't know what all it mean. The log is 11mb too big to attach so I load it to my drop box. Here is the link, Dropbox - sfc scan.txt
    if you guys know what it means, I like to know. Hope, nothing serious and fixable with upgrade like "leeshor" said.

    Latest problem, My pc clock is incorrect/delay after a day or two later, I did turn on 3 or 4 time "Set time on Automatically". Do you know what causing it?

    Chrome extension bearturnnel was the cause that shut down Kaspersky. They have a fix for it. One Problem solve! :)

    K
     

Share This Page