SP3 Ethernet Adapter frequently requires reset

Discussion in 'Windows 10 on Surface Pro 3' started by glr, Aug 20, 2015.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. glr

    glr Member

    Joined:
    Jul 4, 2014
    Messages:
    35
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    8
    This is becoming annoying. Not sure whether my recent experience is related to Win10 but I didn't have this problem while on Win8.

    SP3 connects to a Uverse modem via MS Dock. Several times a day I lose my network connection and the SP3 automatically switches to wireless which allows me to maintain access to the internet.

    Using the MS troubleshooting tool the SP3 elects to reset the Ethernet Adapter and I am back in business until it poops out again. Is this problem unique to me? Any advice to restore reliability?
     
  2. Tsurugaya

    Tsurugaya Active Member

    Joined:
    Jan 23, 2014
    Messages:
    395
    Likes Received:
    28
    Trophy Points:
    28
    Have the same problem. Disconnect power cable for a while and then reset. Problem is in dock not in Surface.
     
  3. theveterans

    theveterans Member

    Joined:
    Feb 7, 2015
    Messages:
    193
    Likes Received:
    15
    Trophy Points:
    18
    No problems on my side, and I've never had any WiFi and Ethernet drop on my SP3 with both 8.1 and 10
     
  4. glr

    glr Member

    Joined:
    Jul 4, 2014
    Messages:
    35
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    8
    Yep - that did it for me....thanks
     
  5. leeshor

    leeshor Well-Known Member

    Joined:
    Jun 19, 2012
    Messages:
    5,071
    Likes Received:
    877
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Norcross, GA
    My Device:
    SPro4
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page