Advice request - swap sp3?

Discussion in 'Microsoft Surface Pro 3' started by puma, Jun 27, 2014.

  1. puma

    puma Member

    Joined:
    Aug 20, 2013
    Messages:
    72
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    8
    Hey guys so up until now I been thinking my issues are all software based and updates would resolve. But I am still getting random reboots..
    I wonder if it is related to the wifi issue because many happen upon wake up.. I think it comes on but then the Surface logo is there.
    : Untitled.png


    What do you guys think, hard ware issue and time for a swap or software and wait it out?
     
  2. Feoen

    Feoen Member

    Joined:
    Jun 24, 2014
    Messages:
    47
    Likes Received:
    29
    Trophy Points:
    18
    Just for comparison, I've had my Surface Pro for six days I have not once received the Kernel-Power error. Additionally, the computer naturally will show the "Surface" symbol when coming out of Deep Sleep (which kicks in anywhere from 2 to 6 hours while in sleep mode)
     
  3. ipaq_101

    ipaq_101 Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jun 10, 2014
    Messages:
    436
    Likes Received:
    148
    Trophy Points:
    43
    Location:
    CA
    My Device:
    SPro3
    Same here, I have never seen that error before.

    Did you do any of those rollback drivers? Maybe that had something to do with it.
     
  4. jnjroach

    jnjroach Administrator Staff Member

    Joined:
    Nov 9, 2012
    Messages:
    7,105
    Likes Received:
    1,724
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Seattle, WA USA
    My Device:
    Surface Book
    I would do a full Factory Reset first, and if that doesn't clear it up then I would return it...
     
  5. puma

    puma Member

    Joined:
    Aug 20, 2013
    Messages:
    72
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    8
    Went back to Best Buy and swapped it out. I am setting up the new one now. So far so good.
     
  6. JesseDiaz

    JesseDiaz Member

    Joined:
    Jun 14, 2014
    Messages:
    226
    Likes Received:
    21
    Trophy Points:
    18

    Good luck...I haven't experienced any errors like the one you got...
     
  7. puma

    puma Member

    Joined:
    Aug 20, 2013
    Messages:
    72
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    8
    Thanks downloading the firmware update now. So far still good but I see the wireless card issue where it;s like 6mpbs. But hey at least no reboots!
     
  8. DanL

    DanL Member

    Joined:
    Dec 28, 2013
    Messages:
    125
    Likes Received:
    11
    Trophy Points:
    18
    My Device:
    SPro3
  9. ctitanic

    ctitanic Well-Known Member

    Joined:
    Nov 3, 2012
    Messages:
    2,194
    Likes Received:
    577
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Hollywood, FL
    My Device:
    SPro3
  10. puma

    puma Member

    Joined:
    Aug 20, 2013
    Messages:
    72
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    8
    Was up late finishing up the build. I just did the firm ware update last night.. I will try this part now.
     
  11. puma

    puma Member

    Joined:
    Aug 20, 2013
    Messages:
    72
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    8
    Step Five - Plug and Play will install the Original Drivers (Unless you've ran disk clean-up and removed a bunch of stuff)

    Step Six - Adding this as it was pointed out to me, run Windows Update and it will offer the June Updated Drivers (I hid this Update as I didn't want it to install it)

    Not sure what he means here: step five, is he saying, let the machine install the original drivers?

    Step six: is he saying run windows update and then let it install or do not let it install this update?
     
  12. puma

    puma Member

    Joined:
    Aug 20, 2013
    Messages:
    72
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    8
    Wow... went from 72mbps now I am getting 243! Let's see if it stays steady. Thanks guys. I'm happy I swapped out the unit, this thing is running very nicely.
     

Share This Page