Solved SPro 3 connected to wifi, but no internet. Please help.

Discussion in 'Microsoft Surface Help' started by Fdzikrii, Feb 15, 2016.

  1. Fdzikrii

    Fdzikrii New Member

    Joined:
    Feb 15, 2016
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    My Device:
    SPro3
    Hi everyone. I'm recently purchased a Surface Pro 3, been using it for weeks, it works perfectly fine.

    Today i was browsing via Edge using my friend wifi router. It works just as always, but suddenly the connection drop. (The wifi works fine though, another device connected to this wifi still connect to the net, except mine). Wifi signal is strong and connected, but i can't reach the internet, even with another browser.

    I also tried switching to connect via tethering hotspot from my phone, but the issue still the same. Connected to the wifi but can't reach any website. I don't know why, it happened all of sudden.

    (When i click the wifi logo on the taskbar, it says "Connected, secured", but when i hover my pointer to the wifi logo it says "Not connected - Connections are available")

    I've tried to uncheck the IPv6 box in the "change adapter settings", restart the windows several times, but nothing changed.

    If anyone knows why, please help. Thanks in advance.
     
    Last edited: Feb 15, 2016
  2. leeshor

    leeshor Well-Known Member

    Joined:
    Jun 19, 2012
    Messages:
    5,071
    Likes Received:
    877
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Norcross, GA
    My Device:
    SPro4
    Welcome to the forum

    Are you getting errors other than you can't connect?
    Have you tied another WiFi router?
    Have you used any VPN software?

    I removed your duplicate post.
     
  3. Fdzikrii

    Fdzikrii New Member

    Joined:
    Feb 15, 2016
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    My Device:
    SPro3
    No, connection is my only issue.

    Haven't tried yet. There's no other wifi router around, so i just tried my phone hotspot :(

    Yes, i used Zenmate, but it only in Firefox and had been disabled. When the issue came up, i only use Edge for googling and youtube streaming.

    Sorry for the duplicated post. Must be my slow internet problem.
     
  4. leeshor

    leeshor Well-Known Member

    Joined:
    Jun 19, 2012
    Messages:
    5,071
    Likes Received:
    877
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Norcross, GA
    My Device:
    SPro4
    Open a command prompt and type the following "ping 8.8.8.8" without the quotes and report back the results.
     
  5. Fdzikrii

    Fdzikrii New Member

    Joined:
    Feb 15, 2016
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    My Device:
    SPro3
    It said "Packets: Sent=4, Received=0, Lost=4 (100% loss)"

    By the way, i also tried to change the IPv4 manual DNS into 8.8.8.8-8.8.4.4. But still can't connect :(
     
  6. leeshor

    leeshor Well-Known Member

    Joined:
    Jun 19, 2012
    Messages:
    5,071
    Likes Received:
    877
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Norcross, GA
    My Device:
    SPro4
    That says it isn't a DNS problem. You could try restarting the WiFi router or check for updates of the router firmware. I don't trust the phone as a test. You should find a public hotspot somewhere. They are configured very plain.
     
  7. Fdzikrii

    Fdzikrii New Member

    Joined:
    Feb 15, 2016
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    My Device:
    SPro3
    I've tried public hotspot at my campus library. Still not working.

    Then I tried uninstall any programs that I thought would affect my connection. Turned out I have JumpStart installed, so I uninstalled it and restarted my pc. After that everything works back to normal again :)

    Thanks for your help btw!
     
  8. leeshor

    leeshor Well-Known Member

    Joined:
    Jun 19, 2012
    Messages:
    5,071
    Likes Received:
    877
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Norcross, GA
    My Device:
    SPro4
    Great work..
     

Share This Page

Search tags for this page

microsoft surface connects wifi no internet

,

microsoft surface no internet

,

ms surface 3 no internet

,

surface 3 connected but no internet

,

surface 3 connected to wifi but no internet

,

surface connected but no internet

,

surface connects to wifi but no internet

,

surface pro 4 wireless no internet as soon as it connects